Laurens Schockaert door naar finale BK 800m

Zat 25 juni:  De eerste dag van het Belgisch kampioenschap (alle cat.) ging door in het Koning Boudewijnstadion te Brussel. Slechts twee atleten waren geselecteerd voor dit kampioenschap. Vandaag stonden enkel de reeksen van de loopnummers op het programma.
Laurens Schockaert moest vertrekken in de eerste reeks van de 800m met o.a. Aaron Botterman en Pieter-Jan Hannes. De eerste van elke reeks was zeker van een finaleplaats.
De wedstrijd was zeer snel doordat Arthur Bruyneel (ACME) haas speelde voor Aaron. Ze kwam door in iets minder dan 51″. Laurens zat in een groepje met Pieter-Jan en Thomas Sisk (scholier van DCLA). Zij passeerden in ong 53″. Botterman stond er de laatste 250m alleen voor en kon zijn voorsprong volhouden tot aan de finish en klokte 1:47″44…juist genoeg voor een ticket voor het EK te Amsterdam. Laurens liep in de laatste rechte lijn zijn twee andere concurrenten eraf om als 2de te finishen in 1:49″99. Met deze tijd liep hij de 4de chrono van alle deelnemers. Dus morgen zit er een medaille in als hij dezelfde benen heeft als vandaag. Go 4 it

Laurens BK 800m D1

Hanne Willems (1ste jaars cadet) was weerhouden voor de 1.500m. Zij mocht starten in de 3de reeks. Het zou niet gemakkelijk worden maar het is voor haar een eerste officieel kampioenschap bij de “groten”. Zij liep perfect aan schema voor een tijd rond de vijf minuten maar bij het ingaan v/d laatste ronde kregen zij af te rekenen met een wolkbreuk waardoor zij geconfronteerd werden met hevige regen en windstoten. Uiteindelijk kwam ze binnen in 5:05″06 (nipt boven haar PR). Dus met ideale omstandigheden had een PR er vandaag zeker ingezeten.

Hanne 1500m BK

Bekijk hier de VOLLEDIGE RESULTATEN