Mooie prestaties van onze atleten op het BK veldlopen te Wachtebeke.

Zondag 13 maart 2016: Naar jaarlijkse gewoonte waren we opnieuw met heel wat LAT-atleten aanwezig op de laatste wedstrijd van het veldloopseizoen. Het Belgisch kampioenschap in Wachtebeke.
Bij onze pupillen meisjes (°2005) ging Moia Hermans goed mee met de groep en eindigde op een mooie 19de plaats.

DSC_0014

Bij onze pupillen jongens (°2006) deed Arthur De Smet wat van hem verwacht werd. Hij nam een snelle start, ging goed mee vooraan en werd uiteindelijk knap 11de. Ook Ruben Meert en Gerry Everaert bleven mooi in elkaars buurt en eindigden 56 en 57 ste.

DSC_0023    DSC_0017Robin Soetens (°2005) ging goed van start in zijn wedstrijd maar moest spijtig genoeg opgeven met ademhalingsproblemen. Maarten Willems gaf het beste van zichzelf en eindigde als 42ste.

DSC_0026   DSC_0034

Onze Miniemen meisjes (°2004) Jana en Elena Kluskens hadden serieuze concurrentie van Désirée Bouvencourt (FCHA). Ze ging er onmiddellijk als een sneltrein vandoor en liep de ganse wedstrijd vooraan. Gylliane Botty (SER) en onze clubmeisjes Jana en Elena waren voortdurend in achtervolging. Jana Kluskens werd derde (BRONS) en haar zus Elena repte zich in de laatste meters nog naar een 4de plaats.  Demi Daelman werd in dezelfde wedstrijd 44ste.

DSC_0042   DSC_0044

DSC_0047    DSC_0049Ook Lotte Willems (°2005) liep zichzelf in haar wedstrijd naar een mooie 22ste plaats.

DSC_0061

Bij onze cadetten meisjes (°2002) liep Hanne Willems een super wedstrijd. Ze ging mee met de kopgroep en schoof geleidelijk op naar voren om te eindigen als 6de, een mooie bekroning van haar veldloopseizoen. Ook Lana d’Haese ging goed mee en spurtte zich op het einde van de wedstrijd nog naar een 16de plaats. Lisa Kluskens finishte als 59ste.

DSC_0075  DSC_0077

DSC_0080  DSC_0087

Brent Soetens klokte af als 31ste in zijn wedstrijd bij de cadetten jongens (°2002).

Iebe Verheyden had tegenslag bij de cadetten meisjes (°2001). Zij liep tot halfweg mee voor een TOP 20 plaats…maar een pijnscheut aan haar bekkenkam besliste hier anders over. Zij had teveel pijn om verder te gaan en is vroegtijdig uit de wedstrijd moeten stappen.

Iebe BK cross

Bij de jongste scholieren liep Yannis De Smedt een mooie wedstrijd. Elke ronde schoof hij enkele plaatsen naar voor om uiteindelijk als 50ste over de finish te lopen. Bij de oudste scholieren heeft Quinten Lockefeer zijn ziekte duidelijk overwonnen. Hij startte rond de 40ste plaats maar kwam na een sterke wedstrijd als 31ste over de aankomstlijn.

Yannis BK cross   Quinten BK cross

Sprintster Emma Hals waagde zich aan de sprintcross (1,25km). Doch haar start was iets te hevig en ze zou deze inspanning later bekopen. Zij verliet bij het ingaan van de laatste kleine ronde de wedstrijd. Bij de mannen hadden een favoriet voor de “officieuze” Belgische titel, nl: Laurens Schockaert. Hij maakte zijn favorietenrol waar en zette zich meteen aan de leiding en stond deze niet meer af. Met de vingers in de neusgaten liep hij weg van de concurrentie en had voldoende tijd om het zegegebaar te maken. Ook Arne Boeykens kwam hier aan de start en liep een verdienstelijke wedstrijd. Hij kwam als 20ste over de eindmeet.

Emma BK cross    Arne BK cross

Laurens BK cross    Laurens BK podium

’s Avonds mochten we nog een andere kampioen vieren, nl: John Kluskens. Hij was de eindlaureaat van de Crosscup bij de Masters 45 (M45) en mocht zijn trofee en bloemen uit de handen van kersvers Belgische kampioene, Louise Carton, ontvangen.
Proficiat aan alle LAT-ters.

John CC laureaat

Bekijk hier de VOLLEDIGE RESULTATEN